Fotboll

Tio sätt att få ideér till inlägg om fotboll

Efter att ha bloggat ett längre tag brukar bloggare stå inför ett problem där de får slut på idéer. Många sportbloggare slutar blogga eller förlorar intresset för sin sportblogg. I dagens artikel kommer jag att ge dig några tips som hjälper dig att få obegränsat med inläggsidéer och du kommer aldrig att få slut på idéer i ditt liv. Låt oss börja :

Vill du läsa om sport och fotboll samt se hur en blogg inom fotboll kan se ut, så kolla in länken.

Analysera populära fotbollsbloggar

Om du saknar inläggsidéer kan du gå till populära bloggar inom din nisch och analysera deras artiklar. Se vilka ämnen de tar upp, anpassa deras ämnen och börja skriva om dem. Om du gör detta kommer du att få obegränsat med idéer till inlägg.

Du skall läsa bloggar, kolla på Twitter eller andra sociala medier med nya ögon. Leta guldkorn du själv kan skriva om på din egen blogg. Du skall inte härma, utan du skall få nya uppslag på ämnen och saker att skriva om.

Läs kommentarer om dagens fotboll

Gå till populära sportbloggar och leta efter de bästa artiklarna, läs användarnas kommentarer. Om någon användare har ställt någon fråga och ingen har svarat på den, skriv ett blogginlägg om den.

Detta kan verkligen vara en bra källa till ny information. Tänk på att på vissa bloggar blir det verkligen riktiga diskussioner i kommentarerna och det är sådana här bloggar du skall leta reda på inom de ämnen du skriver om. Det finns massor med uppslag i kommentarsfälten på populära och stora bloggar.

Använd forum inom sporten

Gör först en lista över de bästa forumen inom din nisch och gå till deras helpdesk, läs de frågor som ställs av andra forummedlemmar, besvara deras frågor på din blogg. Även detta är ett bra sätt att hitta saker som folk i din nisch undrar och ställer frågor om.

Du kan enkelt se vilka ämnen och vilka sökord som gäller i din nisch via de olika forumen som finns inom ditt ämne. Jag har själv besvarat en hel del frågor på detta sättet genom åren.

Skriv om de senaste fotbollsnyheterna

Glöm inte att skriva om olika senaste händelser inom din nisch. Skriv en detaljerad artikel om det och dela dina åsikter om det. Du kan läsa andra bloggar för att få mer och mer information om nyheterna.

Det finns ofta massa nyheter att skriva om inom de flesta nischer. Det händer alltid något inom alla branscher och du kan skriva om dessa ämnen själv såklart på din egen blogg. Du skall inte härma. Du skall se till att ha din egen vinkel på allt du skriver om, så att din egen röst hörs när du skriver om nyheter och andra ämnen inom din bransch.

Skriv “Top 10 Collection Post”

Om du inte har något att skriva, välj ett ämne och samla in de tio bästa artiklarna på nätet, gör en lista med ordentliga skärmdumpar och dela listan med dina läsare. Detta kan även vara ett bra sätt att uppmärksamma andra sportbloggare inom ditt ämne.

Du kan ge dessa lite utrymme på din egen blogg och samtidigt få ut en länk till deras sajt. detta kan medföra att ni får en bättre kontakt framöver och leda till andra samarbeten. klart värt att prova. Maila de webmasters som du har skrivit om så de verkligen ser ditt arbete du lagt ner om deras sajter.

Förbättra tidigare artiklar

Läs dina tidigare artiklar på nytt, om du har något nytt att lägga till, gör ett nytt inlägg och lägg till dessa punkter i det. detta går verkligen att göra hela tiden. Du har säkerligen många blogginlägg av lite sämre kvalitet som du kan förbättra med nya sökord, nya vinklar samt mera texter och bilder eller varför inte videos. 

Använd Delicious

Delicious är ett bra sätt att få idéer till inlägg, öppna Delicious och skriv i sökrutan ett nyckelord som passar din nisch, du får massor av länkar, du kan lätt få nya idéer genom att läsa rubrikerna.

Skriv motsatt åsikt om ett lag eller spelare

Läs andra fotbollsbloggar och om någon har skrivit till förmån för något, skriv mot det i din blogg, men ha en regel i åtanke: Du skall inte vara dum på den som skrivit den andra bloggposten alls. Det är inte okej.

Det finns en mängd bra sportbloggar och rena fotbollsbloggar där du kan hämta inspiration och sedan skriva raka motsatsen till deras inlägg. Allt för att skapa dig en egen röst samt skapa buzz med din egen sportblogg. 

Intervjua personer inom fotbollen 

Du kanske har hört eller läst ett begrepp som heter “One Question Interview”, förbered en lista över de bästa yrkesverksamma inom din nisch och skicka en fråga till dem. Ditt mail bör vara imponerande så att du kan få ett svar. Inom några dagar kommer du att få olika åsikter om ett enda ämne, öppna nu din blogg och dela dessa svar med dina läsare. Jag är säker på att dina läsare kommer att tycka om att läsa det.